Papriky plněné konopím a houbami

Stuffed pepper with meat

Základ

2 velké houby (přibliže 140g)

10g konopného másla nebo neztuženého margarínu

2 velké papriky

Z paprik odřízneme vršky a odstraníme semínka. V předehřáté troubě upečte při 180 °C na tuku houby nebo je smažte 5 až 10 minut v těžké pánvi. Papriky vařte 5 až 10 minut v páře do změknutí.

 

Nádivka

½ až 1 polévková lžíce olivového oleje

1 velká nasekaná cibule (cca 110g)

1 střední houba nakrájená na kostičky (cca 50g)

2 stroužky nasekaného česneku

1 polévková lžíce celozrnné strouhanky

2 čajové lžičky čerstvého nasekaného nebo sušeného tymiánu

50g loupaných konopných semínek Carun

2 rajčata hodinu namočená v olivovém oleji

25g nasekaných vlašských ořechů (nejsou nutné)

½ čajové lžičky soli

Černý pepř nebo paprika na ochucení

 

V těžké pánvi rozehřejte olej. Do horkého vhoďte cibuli a za stálého míchání osmažte dozlatova. Přidejte houby, míchejte další minutu a nasypte česnek. Zmírněte příkon tepla. Ochuťte tymiánem, solí a pepřem. V misce smíchejte loupané konopí a smaženou směs. Přidejte strouhanku, rajčata a podle chuti vlašské ořechny. Nádivka by měla být poměrně suchá, ale by se vám podařit vytvořit z ní kouli aniž by se drobila. Naplňte jí papriky, přiklopte vršky a vložte do pekáčku.

Pečte při teplotě 180 °C asi deset minut. Vedle paprik položte houby a pokryjte je zbývající nádivkou. Ozdobte jemně nasekaným česnekem a podle přání též olivami. Pečte deset minut a déle. Podávejte s houbovou nebo chřestovou omáčkou či novými bramborami a salátem.

 

Zdroj: Benhaim Paul, Konopí zdraví na dosah



Konopný shop