Konopný jáhelník

Millet in small sack

 

200 g jáhel

ty dvakrát spaříme a poté vložíme do hrnce. Přidáme 200 ml vody a 300 ml mléka a necháme zavařit, ztlumíme oheň a lehce vaříme 10 min, pak pod pokličkou necháme dojít. (10 min).

 

 

 

Do vychladlých jáhel vmícháme směs:
100 g loupaného konopného semínka

100 g rozinek

50 g oříšků nahrubo posekaných

10 g burisonů

Špetka mleté vanilky

 

Jinak je možné do směsi je možné přidat jakékoli sušené ovoce.

Dále pak přidáme 2 žloutky, 6 lžiček medu nebo cukru, 4 nastrouhaná jablka a šťávu z ½ citronu. Důkladně promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh ze dvou bílků. Směs dáme do vymazané a kokosem vysypané formy ø 35-40 cm. Při 200 °C pečeme 35-40 minut dozlatova.

 



Konopný shop