Konopná garam masala

ingredients for garam masala ,  indian spice mix

 

5 tyčinek skořice dlouhých asi 7,5 cm

25g celého hřebíčku

100g kmínu

175g semínek koriandru

25g celého pepře

1 polévková lžíce restovaných semen konopných semen

 

Všechny přísady vyjma konopných semen promíchejte, nasypte do pekáčku a vložte do předehřáté trouby na 180 °C. Směs pečte asi 30 minut na spodním roštu a občas promíchejte. Nechte vyhladit a na kávomlýnku semelte na jemný prášek spolu s konopím.

Uskladněte ve vzduchotěsně uzavřené sklenici. Garam masala je zahřívací koření, které podporuje trávení. Hodí se do mnoha jídel, ale šetřete s ním.

 

Zdroj: Benhaim Paul, Konopí zdraví na dosah



  • Příbuzné příspěvky:

    • Konopí slouží jako potravina i krmivo Konopné semeno (semenec) bylo součástí potravy lidí i zvířat od nepaměti. Středověké kláštery spotřebovaly valné množství semence na...
    • Konopný olej se využívá v barvách i čistidlech Z konopných květů jsou při sklizni vymlácena semena a co nejrychleji dosušena. Z celých semen se lisováním získává olej:...
    • Konopný dort s meruňkami 110g sušených meruněk, nasekaných a namočených přes noc ve vodě 75g rozmačkaného tofu 75g mletých mandlí 75g mletých...
    • Konopné pesto 125 g piniových semínek 50g konopných semínek Carun 100g čerstvých lístků bazalky 3 velké stroužky česneku Šťáva z ½...
    • Křupavé jablečné avokádo 2 avokáda 2 červená jablka nakrájená na dobrné kostičky 2 čajové lžičky loupaných konopných semínek Carun 1 polévková...
Konopný shop