Jamajské konopné pirožky

Potato Samosa

Těsto:

225g celozrnné mouky

25g konopné mouky

140g konopného másla nebo rostlinného másla

1 čajová lžička papriky

1,5 čajové lžičky kurkumy

3 polévkové lžíce studené vody

Špetka vody

 

Obě mouky promíchejte s paprikou, kurkumou a solí. Lehce vetřete tik, aby směs připomínala strouhanku. Pomalu přilévejte studenou vodu a vypracujte tuhé těsto. Nejméně na hodinu uložte do ledničky. Potom z něj na mírně pomoučeném vále udělejte váleček a nařežte na kolečka o průměru 10 cm. Každé z nich rozválejte na ovál 10×20 cm, čímž jsou připravené k plnění.

Náplň:

2 nadrobno nasekané cibule

1 až 2 čerstvé papřičky čili

2,5 čajové lžičky mletého zázvoru nebo 1cm čerstvě nastrouhaný

1 stroužek česneku

Pepř, čerstvý koriandr

Zelenina pro 2 osoby – brambory, mrkev, kukuřice, pastinák

Olivový olej na smažení.

 

Cibuli a papričky smažte asi minutu, přidejte česnek a nakonec zázvor. Za další minutu přihoďte Brambory nakrájené na centimetrové kostičky, zeleninu a kukuřici. Než zelenina změkne, dochuťte ji koriandrem a pepřem. Směsí naplňte pirožky a 15 minut pečte v předehřáté troubě při teplotě 200°C.

 

Zdroj: Benhaim Paul, Konopí zdraví na dosah



  • Příbuzné příspěvky:

Konopný shop